U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

De wereld op de foto

 

 

NEDERLAND     ELFIA     

Arcen, Limburg                      20 september 2014

Haarzuilens, Utrecht            25 april 2015

Castlefest  Lisse                    1 augustus 2015  en 4 augustus 2018

 

Voor het eerst op onze website geen reis- en fotoverslag van een rondreis door een land of streek, maar een impressie van Elfia, een landje dat twee maal per jaar bestaat gedurende twee dagen, afwisselend in de provincie Utrecht (Haarzuilens) en de provincie Limburg (Arcen). En misschien moeten we Lisse (Castle Fair) ook wel meetellen. Een landje, een wereld, een aparte wereld.

Wij bezoeken het evenement voor het eerst op 20 september 2014, in de kasteeltuinen van kasteel Arcen. Het jaar daarop, in 2015, hebben wij Elfia beozcht in Haarzuilens. Wat is Elfia? Veel, eigenlijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het is om te beginnen een festival met muziek, middeleeuwse, gothic. Met shows: parades, veldslagen, vuurshows, vogelshows. Daarnaast is het een beleving. Bijna alle bezoekers hebben zich getransformeerd tot allerlei imaginaire wezens uit een andere wereld, tijd of dimensie. Magiërs, orken, elven, ridders, vampieren, steampunkers, strip- en filmfiguren. De mensen hier zijn enorm creatief en hebben vele uren in hun creatie/transformatie gestoken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En daarmee is Elfia Europa’s spectaculairste en grootste kostuumevent. De kleine rest van de bezoekers zijn de fotografen die hier een walhalla vinden. Zonder uitzondering poseren de creaturen graag voor de fotograaf, wetende dat het niet voor niets is geweest, maar dat het zal worden vastgelegd. Na het festival begint dan de levendige uitwisseling van namen, adressen en foto’s. Het is een kleurrijke gebeurtenis, die zijn weerga bijna niet kent. Een dag genieten, struinen door dit uiterst relaxte wereldje, je verwonderen, het ondergaan van een aantrekkelijke fantasiewereld. Wij hebben genoten en denken dat de foto’s verder maar moeten spreken.                                                                                       

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bovenstaande foto's zijn foto's uit 2014. Nog meer foto's en de foto's van 2015 zijn te  vinden op:

 

renelione.magix.net 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CASTLEFEST 2015

Op 1 augustus 2015 zijn we naar Castlefest in Lisse geweest. Een gelijksoortig evenement maar wel een heel groot evenement. In 2015 waren er al 35.000 bezoekers en dat is zo ongeveer het maximaal mogelijke. Het was schitterend warm zomerweer en de sfeer was geweldig. Hieronder enkele foto's:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Castlefest 2018 hebben wij op 4 augustus van dat jaar bezocht. Er is niet veel veranderd. Het festival is inmiddels 'big business'  geworden, voor zover het dat al niet was. De sfeer was wederom gemoedelijk.  Vanwege de hitte zijn wij niet zo heel lang gebleven. Hieronder enkele foto's die op dit festival gemaakt zijn.